הערך שלך לכסף -מסחר עצמאי בבורסה 2025
משהו מוזר מתרחש במוחנו, משום מה אנחנו לא מתייחסים לסכומי כסף זהים באותה צורה אלא מתייחסים לכסף במקרים רבים בהתאם למצב ולא בהתאם לערך
הערך שלך לכסף
משהו מוזר מתרחש במוחנו, משום מה אנחנו לא מתייחסים לסכומי כסף זהים באותה צורה אלא מתייחסים לכסף במקרים רבים בהתאם למצב ולא בהתאם לערך, ההתיחסות הזו לכסף גורמת לנו למעשה לבזבז סכומי כסף גדולים רק בגלל שהמקור שלהם הוא לא ממאמץ גדול.
אם לדוגמא מילאת טופס לוטו ב50 שקלים וחזרת לדוכן ביום שלאחר ההגררלה ומצאת כי זכית ב1000 ש"ח אבל הפרס הגדול לא נלקח אלא גדל ל10 מיליון תמצא את עצמך ממלא עכשיו לוטו ב100 שקלים ויותר.
אבל אם חזרת לדוכן לאחר ההגרלה ומצאת שלא זכית ,ברוב המקרים אם תמלא טופס נוסף הוא לא יהיה גבוה מהטופס הראשון שלא זכה.הסיכוי אגב שתפגע חלילה בתאונת דרכים בדרך לדוכן הלוטו גדול פי כמה וכמה מהסיכוי שתזכה בלוטו בפרס הראשון מבחינה סטטיסטית.
מסקנה: כאשר אנחנו מקבלים סכום כסף שלא ציפינו לו אנו נוהגים לבזבז ממנו ביתר קלות. דוגמא נוספת:מצאת כי זכית ב1000 שקלים בלוטו.
קיבלת את הכסף באחת התחנות שבהן אתה ממלא ואתה מחזיק עתה 900 ש"ח בכיס במזומן (לאחר ששלחת שוב כרטיס לזכיה הבאה במחיר כפול מהמחיר הרגיל שלך).
אתה נכנס לחנות המוסיקה האהובה עליך ,יש לך כסף בכיס ואתה מוצא את עצמך אוסף 3 או 4 דיסקים.
בדרך אתה עוצר לקנות פיצוחים וקונה גם את אלה שאתה לא קונה בדרך כלל כי הם קצת יקרים מידי וכעבור עוד יום או אפילו באותו יום לא נשאר זכר מאותם 1000 השקלים שזכית. עכשיו דמיין כי קיבלת מכתב מהבנק המבשר לך כי בקרן ההשתלמות שלך הצטברו רווחים של 1000 ש"ח השנה.האם תמהר עכשיו לבזבז את אותם 1000 שקלים שזכית בהם? מה קורה פה? ב2 המקרים זכית ב1000 ש"ח אבל אתה מתייחס לכסף בצורה שונה.
דמיין את הסיבוב הזה של הקניות שעשית במקרה ואתה מגלה כי ערך הבית שלך עלה בסכום של 10,000 ש"ח.
להשוואת עמלות למסחר עצמאי בבורסה
האם תקנה יותר באותו יום? ומה יקרה אם זכית בלוטו בהגרלה ב10000 ש"ח באותו יום? מה יקרה עכשיו לכסף? אתה מבין עכשיו שלמרות שחשבת עד עכשיו שאתה פועל באופן הגיוני וראציונאלי עם כסף זו לא תמיד התמונה .אם אתה מבין שיש כאן "באג" זה כבר צעד נכון ואתה צריך פשוט כלים כדי לתקן את הבאג הזה.חלק מהם קיבלת בפרק הקודם וחלק תקבל בשורות הבאות.
הנקודה החשובה ביותר בדרך לתיקון "הבאג" הזה היא בעזרת היכולת שלך להפוך את המחשבה בנוגע לכסף ממקורות אחרים.אם רק תתייחס לכל סכום כסף המגיע אליך החל ממתנה ,זכיה ,השקעה ,החזר מס וכדומה כאילו היה זה כסף שהגיע מעבודה קשה תוכל לנהל אותו ולהשתמש בו טוב יותר.היכולת שלך להפנים של שקל הוא שקל ויש להתייחס אליו בכובד ראש בלי שום קשר למקורו היא זו שתקבע את עתידך הכלכלי.
כסף שמגיע ממקורות שאינן עבודה יכול לעשות את ההבדל בין רווחה כלכלית לבין המשך חיים תחת עול כלכלי ועל מנת שזה לא יהיה המצב עליך לשנות את יחסך לכסף זה.אם אתה רוצה דרך נוספת להתייחס נכון לכסף שהגיע ממקור שאינו עבודה הוא למעשה לקבוע כלל שאינך משתמש בכסף הזה ב8 השבועות הקרובים.הפקדת הכסף בבנק ל8 שבועות תגרום לך "להתרגל " אליו והצורך המיידי להשתמש בו ידעך עד יעלם.
נקודה נוספת היא שיש להתייחס לכל הוצאה והוצאה בכובד ראש גם אם ההוצאה היא חלק קטן מהוצאה גדולה.
כאשר אתה רוכש דירה במיליון וחצי שקלים סכום של 50 אלף ש"ח נראים לך זניחים. ידוע הוא שככל שהקומה גבוהה יותר מחיר הדירה עולה בעשרות אלפי שקלים.מאחר ורכשת דירה בקומה רביעית במיליון וחצי ש"ח אתה מתייחס ל50 אלף ש"ח ככסף קטן על מנת לעבור לדירה בקומה השישית.
50 אלף ש"ח נראים מעט כסף לעומת אותם מיליון וחצי ש"ח אבל מדובר בהמון כסף בדיוק כמו השדרוג של המטבח בעוד 50 אלף ש"ח או השינוי בדגמי הריצוף ושאר המרכיבים.
עליך להתייחס לכל הוצאה כזו בלי שום קשר להוצאה הכללית של הבית מאחר ואותם עשרות אלפי שקלים הם כסף גדול וההשוואה למחיר הדירה זה תעלול מנטלי שאתה עושה על עצמך או גרוע יותר מישהו עושה לך.
אנשים חכמים מפסיקים לעשות טעויות טיפשיות כאשר הם מתייחסים לכל שקל באותה צורה.
בהצלחה ,
צביקה ברגמן - כתב אתר ברוקר ישראל
פרטים נוספים על ספריו ופועלו של ברגמן ניתן למצוא באתר www.sodot.co.il