אפיקי השקעה וחיסכון
ניתן להבחין בין 4 סוגי אפיקי השקעה וחסכון למשפחה אותם נמנה במאמר
אפיקי חסכון והשקעה למשפחה
ניתן להבחין בין 4 סוגי אפיקי השקעה וחסכון למשפחה אותם נמנה במאמר
1.תוכניות חסכון
2.קופות גמל וקרנות השתלמות
3.השקעה בנדל"ן
4.השקעה ישירה בשוק ההון
תוכניות חסכון:
פוליסות חיסכון אשר מונפקות על ידי חברות הביטוח לטווח ארוך להשקעה חד פעמית או כהפקדה חודשית ומושקע במגוון מסלולים (מניות, אג"ח מדינה, אג"ח חברות , ומט"ח).
מעבר בין מסלולי השקעה מתבצע ללא חישוב מס, דמי הניהול הינם בגדר של עד 2% - תלוי לפי גודל ומטרת ההשקעה,התוכנית נזילה ובכל רגע נתון אפשר למשוך אותה ללא קנסות.
השורה התחתונה :אפיק שלאורך זמן אמור להעניק תשואה גבוהה מהחיסכון הבנקאי .הניהול נשאר בידי גוף מקצועי ,דמי הניהול נמוכים יחסית.
קרנות השתלמות:
אפיק ההשקעה היחידי הפטור ממס על רווחי הון(עד תקרת הפקדה חודשית), לאחר 6 שנות חברות בקרן ניתן למשוך את הכספים.
ניהול הכספים מופקד על ידי חברות ביטוח ובתי השקעות, בממוצע קרנות ההשתלמות הניבו תשואה של בין 6-7% בעשור האחרון.
השורה התחתונה: החיסכון היחיד שפטור ממס על רווחי הון ומשאיר את הניהול לגוף מקצועי.
רכישת דירה להשקעה(נדל"ן):
פה נשתמש ב-אופציות להשקעה:
עסקת אקזיט(FLIP) - סלנג נדל"ני, קניית נכס, לרוב מתחת למחיר השוק על מנת להשביחו בדרך כלשהי(שיפוץ, החלפת דייר עם שכ"ד גבוה) ולאחר מכן למכור ברווח.
עסקת נדל"ן מניב - קניית נכס , רצוי מתחת למחיר השוק ואז השכרתו כך שההכנסה שתיווצר תהיה הכנסה פסיבית,
חשוב לקחת בחשבון 10 חודשי שכירות ולהקצות את 2 חודשי השכירות הנותרים בשנה לבלאי של הדירה ולתקופה שהדירה תהייה ללא שוכרים
שורה תחתנה: רווח נאה למביני עניין בנדל"ן, אך חשוב לשים לב כי עליכם לעשות חישוב מדוייק של תקציב השקעתי שכן לקיחת משכנתא + הון ראשוני תתכסה במדויק לגבי ההכנסה הפסיבית של שכירות הנכס - במקרה הטוב יישאר רווח נקי קטן מעל ההוצאה הנ"ל.
השקעה ישירה בשוק ההון:
השקעה ישירה בשוק ההון ניתנת הן על ידי פתיחת ניהול תיק השקעות אצל מנהל תיקים בבתי השקעות, לרוב מומלץ תיק שערכו מעל 200,000 ₪ לשם מיקסום רווחים פוטנציאלים(ערכי קניית מניות ואגרות חוב בשוק לרוב מסתכמות באלפי שקלים).
הן על ידי קניית קרנות נאמנות בבנקים השונים - אשר נותנים פיזור רחב של השקעה מגוונת באפיקי השקעה - מניות, אג"ח, מט"ח.
והן על ידי מסחר עצמאי - פתיחת תיק מסחר עצמאי אצל חברות בתי השקעה - כאשר מינימום השקעה הינו תיק של 15,000-20,000 ₪ לצורך עשיית רווח והשקעה תוך הבנה ממשית של מוצרי השקעה ומסחר בשוק ההון ותהליכיו.
מכאן ניתן להבין כי קיימות מס' אפשרויות השקעה לצורך רווחת כלכלת המשפחה - האפשרויות אינן מתאימות לכל אחד,בבחינת אחת האפשרויות או יותר יש לשים לב להיבט הכלכלי שבעניין:
מהי מטרת ההשקעה? תשואה או שימור הקיים , מהו טווח ההשקעה? מתי תרצו את הכסף? מהי הנזילות הרצויה? כמה כסף אני מוכן להפסיד ,כדי לישון טוב בלילה? האם בחנתי את אפיקי ההשקעה ואת רמת הסיכון ? האם אני יכול לפזר סיכונים? מהו הנכס המועדף עלי .
כלל ברזל -אל תשקיע במה שאתה לא מבין.
בכל נושא של בחינת אפיקי השקעה יש להיוועץ עם מומחה פיננסי ופנסיוני אשר מבין עניין ויכול לעזור לכם בהשגת מקסום מבוקשכם.
כפיר שריג - ביטוח פנסייה ופיננסים - מרצה בקורס כלכלת משפחה באוניברסיטה הפתוחה.
אין לראות במידע הכלול במאמר זה משום ייעוץ/שיווק השקעות ו/או פנסיוני או תחליף לייעוץ/שיווק כאמור אישי וספציפי לכל אדם בהתאם לנתוניו האישיים לשם רכישה ו/או ביצוע השקעות, פעולות ו/או עסקאות כלשהן. המידע הכלול במאמר אינו בא במקום ייעוץ/שיווק השקעות ו/או פנסיוני ואין לפעול על פיו אלא, לאחר קבלת ייעוץ אישי על ידי יועץ/ סוכן מורשה.